I qui som a cal Franquesa?

La nostra història

Qui som

Olis Franquesa som ja quatre generacions d’una empresa familiar que, des de 1931, s’ha dedicat ininterrompudament a la producció, elaboració, embotellat, venda i distribució, d’oli d’oliva verge extra de les varietats d’oliva arbequina i d’oliva verdiell, autòctones i exclusives de la nostra terra, l’Urgell i la Segarra.

Què fem

El nostre objectiu és aconseguir un Oli d’Oliva Verge Extra de la més alta qualitat, amb olives produïdes a les nostres pròpies finques que hem adequat convenientment al reg aconseguint un volum més alt de producció i una millor maduració del fruit. També adquirim bona part de la producció de pagesos de l’Urgell i la Segarra. Volem que el camí que va des d’aquests oliverars a la vostra cuina o taula sigui el més curt, curós i natural, possibles.

Oli d'oliva arbequina

Varietat d’oliva molt coneguda i apreciada. S’ha estès per tot el territori i es poden trobar plantacions d’aquesta per tot el món. Tot i això, l’origen d’aquesta és a les comarques de Lleida, on es troben moltes plantacions centenàries d’aquesta varietat que donen com a resultat un oli molt afruitat i dolç, sent de gran agrat a la majoria dels paladars.

Oli d'oliva verdiell

Varietat d’olivera molt limitada, ja que es troba conreada a molt pocs llocs. A l’Urgell i la Segarra n’hi ha un gran nombre d’arbres podent-nos permetre extreure el seu oli que té una aroma i sabor únics. L’oli és de major densitat i d’un color groguenc més accentuat que altres varietats.

On ho fem

El nostre molí està situat dins el casc urbà de Tàrrega, capital de l’Urgell, al mateix lloc on va començar la nostra activitat fa gairebé 100 anys i on avui dia seguim rebent i molturant les olives per transformar-les en l’oli que finalment venem a la nostra botiga o et fem arribar a domicili.

En la imatge pots veure el molí d’avui en dia, adaptat a les nostres necessitats i a la tecnologia actual, però si vens a conèixer-nos, podràs veure l’antic molí de pedra que encara conservem, un dels pocs que queda en peu i en perfectes condicions.

Com ho fem

Els nostre art i mestratge és extreure l’oli de cada oliva en les millors, més ràpides i sanes condicions, utilitzant aquelles tècniques de neteja, espremuda i moltura, que millor mantinguin la seva frescor i original naturalesa. En el nostre cas, són les varietats Arbequina i Verdiell. La primera és autòctona de la nostra zona i la més nombrosa. Amb bells exemplars centenaris avui voltats de noves plantacions que n’asseguren el seu creixement productiu. La significativa presència de la Verdiell a la nostra zona, també ens permet extreure i comercialitzar un oli que molts avui desconeixen. Dens i complex, amb un aroma, sabor i color, únics.

Hem anat evolucionat al llarg de les generacions però sense perdre mai la nostra essència inicial i amb estima pel treball dels nostres anteriors. Hem conservant l’antic molí de pedres i premses i, encara més, practicat els valuosos coneixements de l’ofici que tots ells ens van transmetre. Des de l’any 1991 disposem d’un conjunt de noves maquinàries que ens faciliten l’obtenció d’uns olis excel·lents, podent assumir així una major quantitat diària de quilos molturats i un oli de gran puresa i frescor.